Om oss

Senatus Sverige AB affärsidé är att producera, utveckla och sälja högkvalitativa marina produkter och tjänster inom bygg & interiör med kunden i fokus.

Verksamheten

Senatus Sverige AB är ett företag inom marina produkter, byggservice och bemanningsbranschen.

Bemanningsbranschen och byggservice:

  • Snickare, målar, tapetserar, golvläggare – allting inom byggnadsinteriör

 

Marina produkter:

  • Design, konstruktion och byggnation av båtar i komposit och aluminium

Företagets historia

Senatus grundades redan på 1990-talet i Polen av Przemysław Jędryka tillsammans med sin far Waldemar. Företaget startade med produktion och handel av värmeväxlare och butiksutrustning. Genom åren etablerades företaget i hamnen Darłowo med konstruktion och produktion av fritidsbåtar. Vi har bland annat tillverkat RIB-båtar av laminat och kolfiber med en längd på 7meter. RIB-båtars skrovdesign är utvecklad med fokus på hållbarhet, med en lägre bränsleförbrukning och förbättrad ekonomi utan att kompromissa på fartkänslan som ger en extra adrenalinkick. Verksamheten har sedan genom åren utvecklats vidare i samarbete med flera småbåtshamnar och varv i Skandinavien.

2017 bildades Senatus Sverige AB i Göteborg med tillverkning, försäljning och reparation av båtar och båttillbehör. Kundkretsen är privat och offentlig verksamhet som militären, sjöräddningen och polisen. År 2020 utökade Senatus Sverige AB sin verksamhet med tjänster inom byggservice och bemanningstjänster inom bygginteriör.

Senatus Sverige AB arbetar ständigt med att förbättra utbudet av marina produkter och bemanningstjänster. Vidareutbildningar av anställda för att kontinuerligt förbättra kunskap och kvalifikationer, något som skapar motivation och engagemang hos medarbetare och säkerställer att vi befinner oss i framkant av utvecklingen.